,

En liten rapport från årets klubbkamp

Kan man ha en klubbkamp fredagen den 13/12?
Ja, det kan man!

Vädret var som tidigare i veckan – mulet, grått, mörkt och fuktigt.
Vi samlades i Domarbos fina jaktstuga, samtliga domare och alla sex hundförare.
Det var tre taxar och tre drevrar som kvalificerat sig till kampen – det skulle visa sig bli en hård, men rättvis, uppgörelse.
Drevrarna hade ju en hel del att bevisa efter fjolårets förlust…

Efter en tuff men spännande provdag, som mestadels bjudit på fina resultat, så stod det klart att drevrarna fått sin revansch!
En seger både individuellt och i lag!

UDK hälsar STORT GRATTIS till River Race Fixa och husse Christer Andersson som denna dag fick stå överst på prispallen för sin individuella prestation.
Även UDKs lag, bestående av River Race Fixa, River Race Linux och Drivabos Cor, fick smaka av segerns sötma!

Vi slänger iväg ett stort TACK till alla domare som har ställt upp denna dag, till alla taxar (och hundförare) som givit drevrarna en rejäl fight och även till Lena Lindström som ordnade med en härlig soppa att förtära efter avslutat prov.

Nedan får ni hänga med segraren Christer Andersson under Fixa’s provdag;

Så bar det av ut till markerna tidigt i ottan. River Race Fixa fick en mark i Börje att prova sina färdigheter på. Domare för dagen var Tobbe som också jagar på marken vilket är en stor fördel. Första släpp i halvmörker. Drevarna har fem timmars släpptid att få ihop 2×90 minuters drevtid. Fixa släpps och söker ut fint i gammal tallskog. Efter några minuter uppstår väckskall och fullt drev. Verkar lovande. Drevet går ut i en större bukt och passerar en grusväg som vi försöker avspåra. Drevet passerar en andra gång grusvägen och går upp i högre, fin terräng där det börjar bukta fint och tätt. Efter en stund får vi påhälsning av en killing, men Fixa driver geten som passerar grusvägen en tredje gång. Full tid och vi kopplar Fixa på drevlöpan.  

Vi byter område och Fixa lös för andra gången och samma procedur upprepas och vi kan spåra av direkt att Fixa driver ett ensamt rådjur. Tyvärr efter ca 50 minuter springer rådjuret på oss och kastar och det bär iväg till grannmarken, men Fixa hänger på och kopplas efter full tid och ”lite” till.
Det börjar skymma när återfärden till jaktstugan tar vid, och nästan framme kommer det en råbock från en villatomt och hoppar in i bilens högra sida. 
Allt kan hända på ett drevprov…